05 دی 1394 - 9:41
شناسه خبر: 3642
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
در نشست توسعه کشاورزی ارگانیک تاکید شد
ضرورت حمایت دولت از توسعه کشاورزی ارگانیک
متخصصان توسعه کشاورزی ارگانیک در نشست توسعه این نوع کشاورزی بر ضرورت توسعه محصول های ارگانیک و حمایت دولت از تولید کنندگان آن تاکید کردند.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل ازایرنا، در نشست توسعه کشاورزی ارگانیک و چالش های فراروی این صنعت که با حضور نمایندگانی از وزارت جهاد کشاورزی، انجمن ارگانیک ایران و سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران برگزارشد، ضرورت استفاده از محصول ارگانیک مورد تاکید قرار گرفت.
*سوء تغذیه 95 درصدی در جامعه
رئیس انجمن ارگانیک ایران در این نشست به سوء تغذیه 95 درصدی مصرف کننده های محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: خیلی از مردم نمی دانند چه خوراکی میل می کنند و تفاوتی بین کالای ارگانیک و محصول های دیگر نمی شناسند.
سید رضا نورانی بیان کرد: تولید مواد غذایی ما از لحاظ سلامت در قاره آسیا در رده یکم قرار دارد اما محصولات ارگانیک جدی گرفته نشده است و به رغم حمایت یک سری افراد، امروز ضعیف تر شدن تولیدکنندگان محصولات ارگانیک بیشتر شده است.
به گفته نورانی، در کشورهایی که 20 درصد محصول های آنان ارگانیک است، بقیه مواد غذایی را نیز محصول های سالم و طبیعی تشکیل می دهد.
رئیس انجمن ارگانیک ایران ادامه داد: تولیدکننده ارگانیک با عرق ملی به تولید خود ادامه داده و از سرمایه های خود هزینه کرده اند.
وی به ابلاغیه مقام معظم رهبری مبنی بر حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و افزود: بر این اساس و با توجه به تاکید رهبر انقلاب اسلامی بر حفاظت از منابع طبیعی کشور مسئولان مربوطه نیز باید اقدام های شایسته ای را در بالا بردن تولید محصولات ارگانیک داشته باشند چرا که این محصولات در نخستین قدم حفاظت از آب و خاک کشور را تضمین می کنند.
نورانی گفت: اکنون آمار بیماری ها نشان می دهد که جامعه ما از تغذیه سالم برخوردار نیست و دولتمردان باید در این راه بزرگ، یعنی حمایت از تولیدات ارگانیک قدم بردارند.
رئیس انجمن ارگانیک عنوان کرد: باید سطح تولید محصول ارگانیک به میزان قابل قبولی برسد تا مردم آن را بشناسند، اگر سیب زمینی در کشور ما امحاء می شود به دلیل ضعف بازرگانی است وگرنه سیب زمینی جزو محصول های پرمصرف در دنیاست و می شد آن را حتی با قیمت پایین به کشورهای همسایه صادر کرد.
*شهرداری به حمایت هایش ادامه می دهد
رئیس سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران نیز در این نشست به نقش این سازمان در برگزاری جشنواره هفته ارگانیک تهران اشاره کرد و گفت: با وجود این که شهرداری تهران و سازمان میادین میوه و تره بار از لحاظ قانونی وظیفه ای برای برگزاری چنین نمایشگاهی ندارند اما با توجه به سیاست های شهردار تهران و همچنین یکی از شعارهای محوری مدیریت سازمان میادین مبنی بر «غذای سالم، شهر سالم، شهروند سالم» در این راستا حمایت هایی را انجام داد و به آن ادامه داده خواهد شد.
عبدالحسین رحیمی افزود: مردم نشان داده اند که برای حفظ سلامت خود بهای آن را می پردازند، در این میان نقش سازمان میادین در حوزه عرضه محصول ارگانیک است که علاوه بر مساعدت برای برگزاری جشنواره ارگانیک در میادین میوه و تره بار غرفه هایی را با تخفیف 30 درصدی برای عرضه محصول های ارگانیک اختصاص داده است.
به گفته وی، تمام دستگاه های اجرایی و رسانه ای باید دست به دست هم دهند تا فرهنگ استفاده از محصول ارگانیک در جامعه رواج پیدا کند.
رحیمی با بیان این که وقتی پلی خراب می شود به سرعت برای بازسازی آن اقدام می شود و ما همیشه صبر می کنیم تا کارد به استخوان برسد در حالی که با اقدام های پیشگیرانه بسیاری از مسائل به هیچ وجه به وجود نخواهد آمد گفت: بر این اساس استفاده از محصول ارگانیک و داشتن تغذیه سالم از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری خواهد کرد.
رئیس سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران افزود: وزارت جهاد کشاورزی باید در این میان به عنوان متولی اصلی بخش کشاورزی پیش قدم باشد و دانشگاه ها نیز به عنوان بازوی علمی یاری کنند.
*باغ های ارگانیک به 200 هزار هکتار می رسد
مشاور معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه درباره تولید محصول ارگانیک گفت: تولید ارگانیک یک فرایند است و اگر نهاده ارگانیک نداشته باشید، نمی توانید محصول تولید کنید اکنون اغلب نهاده های ارگانیک در ایران وجود دارد و حدود20 تا30 درصد این نهاده ها در کشور وجود دارد.
احمد اصغرزاده با بیان اینکه معاونت باغبانی طی این مدت هیچ دستورالعملی درباره فرایند ارگانیک و آموزش آن ندارد، افزود: بسترسازی در کشور صورت گرفته و در 3-4 ماه گذشته کار نوشتن دستورالعمل محصولات مختلف کشاورزی شروع شده تا در برنامه ششم که در دست تدوین است، گنجانده شود.
وی اعلام کرد: انتظار می رود این برنامه با همه جزییاتش در 5 سال آینده کاربردی شود و بتوان سطح زیر کشت باغ های ارگانیک کشور را تا پایان برنامه ششم به 200 هزار هکتار رساند.
اصغرزاده با بیان اینکه تولید اقتصادی و به صرفه لازمه ادامه تولید است، اضافه کرد: مصرف همزمان کودهای آلی و بیولوژیک متناسب با رشد علمی می تواند نیاز کشور را تامین کند.
*حجم بالای تولید، رسالت وزارت کشاورزی
نماینده سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی نیز با بیان اینکه حمایت از محصول های ارگانیک مسائل متنوعی را شامل می شود، اظهار کرد: یکی از بحث ها بازاریابی است که ربطی هم به ارگانیک بودن یا نبودن ندارد که در تمام زمینه های بازاریابی مشکل وجود دارد.
جهانفر دانشیان ادامه داد: مهم ترین وظیفه وزارت جهاد کشاورزی تامین امنیت غذایی است و در این میان ورود جدی به مقوله ارگانیک به طوری که بتواند غذای مورد نیاز جامعه را به طور کامل تامین کند یک پروسه زمان بر است.
وی خاطرنشان کرد: در واقع ارگانیک یک بحث علمی است که بر مبنای آن تمام نیاز مزرعه باید از خود آن تامین شود و در تولید آن نباید از کود و سموم شیمیایی استفاده کرد.
دانشیان افزود: یک درصد از زمین های کشاورزی دنیا در ایران وجود دارد و از سوی دیگر ما با مشکل تامین آب روبه رو هستیم. باید در گام نخست کشاورزی از لحاظ تکنولوژی به روز شود و از سیستم های گلخانه ای و آبیاری قطره ای بهره مند شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در سال های دورتر ما هیچ گونه اطلاعی از تاثیر کودها و سم هایی که استفاده می شد نداشتیم، عنوان کرد: اما از 15 سال پیش این روند رو به تغییر گذاشت و این مسائل اکنون کنترل می شود، در بخش ارگانیک هم نباید این گونه تصور کرد که تمام بار به دوش وزارت جهاد کشاورزی است بلکه دانشگاه ها در زمینه تحقیقاتی باید وارد میدان شوند.
وی از برنامه ریزی برای ورود دانشگاهیان به این بخش خبر داد و اضافه کرد: برای ارائه استانداردهای ارگانیک نیز باید سعی کرد که به طور گروهی این استانداردها را اخذ کرد و اکنون برای خراسان و سیستان عملی شده است.
دانشیان تاکید کرد: باید به فکر بازارهای آینده بود و برنامه ریزی دقیق و جامعی در این خصوص داشت.
*ضرورت برنامه ریزی
کارشناس زراعت وزرات جهاد کشاورزی نیز گفت: حدود 2 سال است که کودهای وارداتی و داخلی را پالایش کرده و وزارت بهداشت هم در این زمینه کمک هایی انجام داده است تا محصول سالم تولید شود.
حسن خدنگی ادامه داد: باید با برنامه ریزی برای تولید ارگانیک سطح تولید این محصول از یک درصد بیشتر شود که نیازمند همکاری تمام ارگان ها با یکدیگر است.
خدنگی با بیان اینکه انجمن ارگانیک هر برنامه ای داشته باشد حمایت خواهیم کرد، اضافه کرد: ما در زمینه تولید ارگانیک برنامه خاصی نداشته و دنبال این هستیم که تولید محصولات سالم توسعه پیدا کند.